Ovo je civilizovano mesto za javnu raspravu

Molimo vas da prema ovom forumu za diskusiju postupate s istim poštovanjem kao i u javnosti. Devops je zajednički resurs zajednice i mesto za deljenje veština, znanja i interesovanja kroz tekući razgovor.

Ovo su smernice napisane sa ciljem da pomažu članovima naše zajednice kako bi održali adekvatan nivo diskusije.

Poboljšajte diskusiju

Pomozite nam da ovo postane sjajno mesto za diskusiju tako što ćemo uvek raditi na poboljšanju diskusije na neki način, ma koliko to malo bilo. Ako niste sigurni da vaš post podiže kvalitet diskusije, razmislite šta želite da kažete i pokušajte ponovo.

Teme o kojima se ovde raspravljaju su nam važne i želimo da se ponašate kao da su i vama važne. Poštujte teme i ljude koji razgovaraju o njima, čak i ako se ne slažete sa nekim oko onoga o čemu se govori.

Jedan od načina za poboljšanje diskusije je otkrivanje onih koje već postoje. Provedite vreme prateći ove teme pre nego što odgovorite ili započnete svoje i imaćete bolje šanse da upoznate druge koji dele vaše interese.

Budite ljubazni, čak i kada se ne slažete

Možda biste želeli da na nešto odgovorite tako što se sa tim ne slažete. To je u redu. Ali zapamtite da kritikujete ideje, a ne ljude. Molimo izbegavajte:

 • Prozivanje
 • Ad hominem napade
 • Odgovaranje na ton posta umesto na njegov stvarni sadržaj
 • Namernu protivrečnost

Umesto toga, navedite argumentirane kontraargumente koji poboljšavaju diskusiju.

Vaše učešće se računa

Razgovori koje imamo ovde postavljaju ton za svakog novog člana. Pomozite nam da utičemo na budućnost ove zajednice tako što ćemo se uključiti u diskusije koje ovaj forum čine zanimljivim mestom i izbegavajući one koji to nemaju.

Devops pruža alate koji zajednici omogućavaju da kolektivno identifikuju najbolje (i najgore) učesnike: lajkove, zastave, odgovore, izmene i tako dalje. Pomoću ovih alata poboljšajte svoje iskustvo, a i svi ostali.

Ostavimo našu zajednicu bolje nego što smo je našli.

Ako vidite problem, prijavite ga

Moderatori imaju posebna ovlašćenja; oni su odgovorni za ovaj forum. Ali i ti si. Uz vašu pomoć, moderatori mogu biti facilitatori zajednice, a ne samo domari ili policija.

Kada vidite loše ponašanje, ne odgovarajte jer troši vašu energiju i predstavlja gubljenje vremena. Umesto toga napravite prijavu. Ako se prikupi dovoljno prijava, preduzeće se odgovarajuće radnje, bilo automatski, bilo intervencijom moderatora.

Da bismo održali našu zajednicu, moderatori zadržavaju pravo da u bilo koje vreme uklone bilo koji sadržaj i bilo koji korisnički nalog iz bilo kojeg razloga. Moderatori ne pregledaju nove postove; moderatori i operateri sajta ne preuzimaju nikakvu odgovornost za bilo koji sadržaj koji je objavila zajednica.

Budite uljudni

Ništa ne sabotira jednu komunu poput nepristojnosti:

 • Budite uljudni. Ne postavljajte ništa što bi razumna osoba smatrala uvredljivim, nasilnim ili govorom mržnje.
 • Budite kulturni. Ne postavljajte ništa nepristojno ili seksualno izričito.
 • Poštujemo jedni druge. Nemojte nikoga maltretirati ili nazivati pogrdnim imenima, lažno predstavljati ljude ili izlagati njihove privatne podatke.
 • Poštujte naš forum. Nemojte postavljati neželjenu poštu ili na neki drugi način vandalizirati forum.

Budite uredni

Potrudite se da stvari postavite na pravo mesto, tako da možemo potrošiti više vremena za razgovore i manje na čišćenje. Stoga:

 • Ne započinjte temu u pogrešnoj kategoriji.
 • Nemojte prepisivati istu stvar u više tema.
 • Ne postavljajte odgovore bez sadržaja.
 • Ne ometajte tok diskusije u temi menjajući njen tok.

Umesto da objavljujete „+1“ ili „dogovoreno“, koristite dugme Like. Umesto da postojeću temu vodite u radikalno različitom pravcu, koristite Reply as a Linked Topic.

Objavite samo svoje stvari

Bez dozvole ne možete postavljati ništa digitalno što pripada nekom drugom. Ne možete objavljivati opise, veze ili metode krađe nečijeg intelektualnog vlasništva (softver, video, audio, slike) ili kršenje bilo kog drugog zakona.

Mesto za sve nas

Ovom veb lokacijom upravljaju moderatori i administratori i vi, kao član zajednice. Ako imate dodatnih pitanja o tome kako bi stvari trebalo da funkcionišu ovde, otvorite novu temu u Feedback i razgovarajmo! Ako postoji kritičan ili hitan problem kontaktirajte nas [ovde] (/about).